Bluetooth pairing trouble

theRealCrazy

New Member
Joined
Feb 12, 2020
Messages
8
Location
Los Angeles
Hi all!
I got a 2012 JKUR with I think is the 430N, when I try to pair any phones using the horrible uConnect vocal commands, the system fails everytime after setting up my pin.

I can see the previous owner set up 2 phones successfully though..
Any idea what I can do?
.... beside upgrading to an Alpine
 

Chris

Administrator
Staff Member
Joined
Sep 28, 2015
Messages
30,307
Location
Salem, Oregon
Can you set it up without a PIN? When I set mine up, I just used the default PIN if I remember correctly, which was something like 1111 I believe?
 
OP
theRealCrazy

theRealCrazy

New Member
Joined
Feb 12, 2020
Messages
8
Location
Los Angeles
Can you set it up without a PIN? When I set mine up, I just used the default PIN if I remember correctly, which was something like 1111 I believe?
Nope it asks for a pin to set up, which I think is the same pin you need to type on the phone to pair, but says "pairing failed" as soon as I give my pin... uuuugghhh...
I wonder if I should unplug the battery to force reset the radio...
 

Chris

Administrator
Staff Member
Joined
Sep 28, 2015
Messages
30,307
Location
Salem, Oregon
Nope it asks for a pin to set up, which I think is the same pin you need to type on the phone to pair, but says "pairing failed" as soon as I give my pin... uuuugghhh...
I wonder if I should unplug the battery to force reset the radio...
Yep, try resetting the battery, that's where I would start next. Mine asked for a PIN of course, but never gave me any issue after that. Though the UConnect commands and functionality are poor at best.
 
OP
theRealCrazy

theRealCrazy

New Member
Joined
Feb 12, 2020
Messages
8
Location
Los Angeles
Well, I unplugged the whole radio to add a back up camera, thought that would do a reset but it didnt, probably has a battery... I need to find a way to force reset it, bluetooth is still a no go, and I love the look of this unit, would love to keep it....

Hard to find a way to do a reset, so if anyone as any idea, it'll be much appreciated!

If by the end of the month I have no luck, I'll buy a new unit... seems like pioneer and kenwood are good choices...
 
  • Like
Reactions: Chris

KOJYURO

New Member
Joined
Jan 4, 2020
Messages
5
Location
Portland, Oregon
Hi all!
I got a 2012 JKUR with I think is the 430N, when I try to pair any phones using the horrible uConnect vocal commands, the system fails everytime after setting up my pin.

I can see the previous owner set up 2 phones successfully though..
Any idea what I can do?
.... beside upgrading to an Alpine
Hi @theRealCrazy,
Have you tried pairing to use another phone? I am not sure which one is having problem.

I found quick procedure on the Jeep web site.